Heipähei taas!

Tässä olikin pienimuotoinen tauko heti alkuun, sillä olin telttareissulla. Mutta nyt jatketaan bloggaamista ja tänään esittelen "kissojen paikkoja"/ tavaroita.

IMG_9113-normal.jpg

Yllä Iitun valjaat, tuollaiset nahkaiset. Ihan on hyvät olleet, paitsi että säädöt eivät oikein pysy, eli tuppaa aina välillä valjaat löystymään.

IMG_9111-normal.jpg

Loistava kuva, mutta Miirulla on siis tälläiset erilaiset valjaat, jossa ei ole ollenkaan sitä mahan alle tulevaa hihnaa. Hyvät, todella hyvät on nämäkin olleet, eivätkä kyllä kurista kissaa, vaikka siltä näyttääkin.

IMG_9116-normal.jpg

Kissoille on olemassa tällaiset Flexit, mutta niitä ei tule kovin usein käytettyä, harvoin jaksaa monta tuntia kissan  kanssa pusikossa kökkiä.

IMG_9127-normal.jpg

Koska Flexejä harvoin käytämme, meillä on kissoille "juoksunarut", jotka ovat metsän reunassa. Ne on kiinnitetty toisesta päästä pihakeinuun ja toisesta päästä noihin kahteen kuvassa näkyvään koivuun. Kissoilla on vielä erilliset hihnat, joissa on molemmissa päissä lukot. Näin kissoja on helposti mahdollista siirtää paikasta toiseen, samalla hihnalla.

IMG_9118-normal.jpgIMG_9124-normal.jpg

Silloin, kun kissat eivät ulkoile valjaissa, ne saavat kulkea ulkohäkkiin pesuhuoneen ikkunan kautta. Ylempi kuva on juurikin otettu kissojen ikkunasta. Ulkohäkki on varmaan kissojen lempipaikka talossa, sinne ne haluavat ensimmäisena aamulla ja viimeisenä illalla niitä saa sieltä kutsua sisälle. Tosin kesällä ikkuna on usein auki 24/7. Häkkiin pääsee ihmiset myös ulkokautta, jotta häkissä olevan suuren hiekkalaatikon saa siivottua. Häkin  kooksi voisin arvioida ehkä 3x4m, ja se on tehty tuollaisesta vahvasta verkosta. Pohjalla on laattoja, ennen oli multa/heinäpohja, mutta se meni nopeasti ihan kauheaan kuntoon, joten pohja laatoitettiin. Alemmassa kuvassa näkyy hienot rikkaruohot niissä kohdissa, jossa oli tarkoitus kasvattaa kissoille heinää... Ulkohäkki on muuten tosi kivassa paikassa, aamuaurinko lämmittää suoraan sinne, mutta keskipäivän kuuma aurinko ei. Ei siis tarvitse pelätä että kissoille tulisi lämpöhalvaus.

Ulkohäkin rakentamista suosittelen ihan kaikille kissanomistajille, joilla vaan on mahdollisuus!

Tässä vielä muutama hauska kuva :)

IMG_9066-normal.jpgIMG_9119-normal.jpgIMG_9121-normal.jpgIMG_9122-normal.jpgIMG_9134-normal.jpg

Viimeisessä kuvassa on siis Miirun tassu, joka on hauska siitä, että sen anturat ovat kaksivärisiä. Muiden tassujen anturat ovat tummia, mutta tuossa on myös vaaleaa.