Heips!

Tänään oli taas ratsastustunti ja sain ratsukseni uuden tuttavuuden, issikkatamman nimeltä Selja. Olin kuullut Seljasta aika ristiriitaisia tietoja, mutta kilttihän tuo ainakin oli. Nuokkui vaan pää alhaalla kun sitä harjailin. Laitoin satulan ja suitset, mutta joudun irrottamaan satulavyön, koska unohdan aina laittaa vyön niiden satulahuovan lenkkien läpi.

Tunnin alussa oli 6 ratsukkoa, kolme issikkaa ja kolme shettistä. Puolessavälissä pari shettistä lähti pois (koska niillä oli ½ tunnin talutusratsastus), joten tilaa tuli lisää. Ihan mitään hirveän ihmeellistä me ei tunnilla tehty, pitkät alkuverkat käynnissä, vähän siirtymisiä ja melko ravipainotteisesti lopputunti. Selja kulki tosi reippaasti, mutta oli vähän laiska ravissa ja testasi, että onko ihan varmasti pakko. Sitten kun vaan jaksoi vähän patistaa, niin kulki ihan reipasta ravia (tai tölttiä :D) ja taisi välillä väläytellä hiukan laukka-askeliakin. Lopputunnista mentiin sellaista ravi-käynti-laukka-laukka-sarjaa uralla. Eli aina neljäsosa maneesia kutakin askellajia, paitsi laukkaa puolet maneesia. Vähän jäi harmittamaan se, ettei laukka noussut, mutta mentiin ravia/tölttiä kyllä senkin edestä, sillä toisinaan sitä vauhtia kyllä riitti! Laukka ei siis noussut oman osaamattamuuteni takia, en vaan oikein vielä osaa antaa laukka-apuja oikein.

Mutta tykkäsin kyllä Seljasta ja mielellään menisin sillä uudestaankin. Tosin seuraava tunti menee kolmen viikon päähän. Ensi viikolla ei ole ja sitä seuraavalla viikolla olen rippileirillä.

Selja-normal.jpg