Moikka!

Alan kirjoittaa tähän blogiin myös ratsastusharrastuksestani ja ehkä hieman muustakin. Kissat kuitenkin ovat todennäköisesti edelleen pääosassa.

Voisin kertoa hieman ratsastuksesta: Eli olen siis ratsastanut nyt 10 kuukautta ja aloitin ihan alkeiskurssilla. Talli on ihana, kukaan ei katsomut kieroon tai kuiskinut selän takana, vaikka olinkin aloittelija. En ole edelleenkään kovin kokenut, mutta edistyn kokoajan. Tallilla, jossa käyn, on eniten islanninhevosia ja jos joku kehtaa haukkua issikoita, niin käyköön siellä ratsastamassa! Ne issikat ovat suloisia, pieniä, todella kuuliaisia ja varsinkin kilttejä. On siellä muitakin hevosia, suomenhevosia, shetlanninponeja, pari appaloosaa ja pari muuta.

Viimeisin ratsastuskertani oli keskiviikkona, kun olin yhden tuttavan kanssa kahden tunnin maastossa. Tämä oli "kokeneiden maasto", eli laukattiinkin, mutta hyvin pärjäsin. Ratsuna minulla oli edelliseltä kerralta tuttu issikkatamma, Sómadis. Tykkäsin maastoreissusta tosi paljon, laukkaaminen iltapäivön auringossa oli jotain niin mahtavaa! Matkalla kiipeiltiin myös mäkiä ja töltättiin melko pitkiäkin matkoja. (Töltti on issikoiden oma askellaji, joka tässätapauksessa oli ravivauhtista, mutta tasaisempaa istua) Käveltiin myös metsäpolkuja pitkin, jossa ongelmana oli se, että hevoset olisivat halunneet vain syödä puskia :D Takaisinpäin tullessa laukattiin myös yksi ylämäki kevyessä istunnassa, joka oli minulle uusi juttu.

Siinä hieman taustatietoa, mistä tulen viikottain tällä kertomaan. Toistaiseksi ratsastustuntini on maanantaina.

Voitte siis olla varmoja, että täällä pääsette seuraamaan aloittelijaa, ei sellaista, jolla on oma/vuokrahevonen ja kilpailut ovat pääpiste... Unelmani on hevosharrastuksessa muutenkin se, että vanhempana minulla olisi oma hevonen, jolla voisin ratsastaa ilman varusteita.

S%C3%B3madiss-normal.jpg